top of page
AdobeStock_289348489.jpeg

Botox

Behandlingar

Bläddra ner för att läsa mer om alla botox behandlingar vi erbjuder på Dr. Gardell & Partners

scroll

Botox

Glabella/Argrynka

Här behandlas argrynkan med botox, totalt ca. 5 stick. Efter behandlingen är det viktigt att du är helt upprätt i 4 timmar, och inte heller masserar området.  Effekt inträder efter 4-10 dagar.

Botox

Panna

Här beror antalet stick och dos på dina individuella förutsättningar. Våra behandlare är alltid försiktiga så att du inte blir tung över ögonbrynen. Ibland kan en touch up behövas för att få perfekt resultat, detta kommer i så fall ordnas av din behandlare.

Botox

Kråksparkar

Här görs 3 stick vid sidan av respektive öga. Effekt inträder efter 4-10 dagar. 

Botox

Ögonbrynslyft

Detta kan göras på lite olika sätt, man kombinerar antingen en behandling av argrynkan alternativt kråksparkar med att sätta två stick strax under ögonbrynet. Detta ger ett lyft av brynet.

Botox

Masseter

Här behandlas stora tuggmuskeln, syftet kan vara estetiskt för att smalna av ansiktet, eller för att minska bruxism/tandpressning. Man kan välja att antingen behandla med en halv dos, dvs 20 E botox, eller med en hel dos, 40 E. Effekten av botox kommer efter 4-10 dagar, vilket innebär att muskeln blir svagare. En avsmalning av ansiktet kommer i takt med att muskelmassan minskar i storlek. Detta kommer efter ca 3-5 månader.

Botox

Lip flip

Syftet är att få överläppen att vika sig aningen uppåt. En positiv effekt är också att "rökrynkor" minskar om sådana finns. När man testar Lip Flip med botox för första gången är det viktigt att man inte använder en för stor dos, eftersom man då kan få besvär med att muskeln blir för stel. Oftast brukar man därför börja med att injicera en mindre dos och sen boka en touch up för påfyllning. På så sätt undviker man risk för överbehandling.

Botox

Platysma

Här behandlas Platysma-strängarna på halsen som kan ge upphov till ett "drag" ner från dubbelhaka men också synliga strängar. Här kan man välja en dos motsvarande ett område, då behandlas främst strängarna framtill som kan ge upphov till "kalkonhaka". Önskar man behandla hela halsen räknas det som 2 områden.

Botox

Gummy smile

Passar dig som har ett synligt tandkött när du ler. Botox gör att detta ej syns på samma sätt när du ler.

bottom of page