top of page

tis 22 mars

|

Swedenborgsgatan 2

​Kurs i behandling med tjocka PDO-trådar “barbed”

Kurs i trådlyft för läkare och sjuksköterskor som arbetar i nära anslutning till läkare. Under kursen lär leg. läkare Rebecka Gardell ut grunderna för behandlingar med PDO-trådar, främst hullingförsedda men även icke-hullingförsedda berörs delvis under kursen.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
​Kurs i behandling med tjocka PDO-trådar “barbed”
​Kurs i behandling med tjocka PDO-trådar “barbed”

Tid och plats

22 mars 2022 08:30 – 16:30 CET

Swedenborgsgatan 2, Swedenborgsgatan 2, 118 48 Stockholm

Om evenemanget

Kurs i trådlyft för läkare och sjuksköterskor som arbetar i nära anslutning till läkare. Under kursen lär leg. läkare Rebecka Gardell ut grunderna för behandlingar med PDO-trådar, främst hullingförsedda men även icke-hullingförsedda berörs delvis under kursen. Behandlingar med PDO-trådar har de senaste åren ökat alltmer i popularitet. Många ser fördelarna med att använda PDO-trådar med syfte att föryngra, lyfta, förbättra hudkvalitén samt att motverka processen med åldrande.

Behandling med tjockare hullingförsedda trådar av storleken 19-23 G får endast utföras av leg. läkare eller sjuksköterska som arbetar i nära anslutning till läkare, då strikt aseptisk/semi steril teknik är nödvändig, profylaktisk behandling med antibiotika kan behövas och komplikationshantering av mer avancerad art kan vara nödvändig.

Under kursdagen kommer vi under förmiddagen, mellan 9-11 att ha en teoretisk genomgång där vi går igenom bakgrunden och historiken kring “trådlyft”. Vi kommer även att prata om den vetenskapliga bakgrunden till behandling med PDO-trådar samt de histologiska effekterna i huden. 

Därefter går vi vidare in på olika tekniker och behandlingsområden som är lämpliga att behandla med trådlyft. Vi kommer bl.a. att gå igenom behandling av mellanansiktet, nedre delen av ansiktet, käklinjen, panna, området runt ögonen, läppar och nasolabialveck. Vi kommer även att beröra behandlingsområden på andra delar av kroppen såsom dekolletage, mage, stuss samt överarmar. Vi avslutar med att gå igenom komplikationshantering samt annan praktisk information kring behandling med PDO-trådar.

På eftermiddagen, mellan 12-15 har vi praktisk genomgång av behandling med PDO-trådar. Då övar kursdeltagarna på egna modeller men först efter att dr Rebecka Gardell har demonstrerat på en modell. Kursdeltagarna kan även välja att öva på varandra. Trådar av olika sorter och tjocklek ingår att öva med. Jag kommer även att ha en demonstration på en patient där jag visar hur trådarna sätts in.

Lunch och kaffe ingår.

 KRAV: Legitimerad sjukvårdspersonal

PRIS: 16 000 kr (exkl. moms), material ingår. ​När fakturan är betald är kursplatsen säkrad. Faktureringsinformation mailas till ​rebecka.gardell@gmail.com

ANMÄLAN: Fyll i formuläret med kontaktinformation, företagets namn, adress,​ ​organisationsnummer/personnummer samt telefonnummer. Du kommer sedan att få en faktura på kursavgiften, den ska vara betald senast en vecka innan kursdatum. Kursplatsen är säkrad först när fakturan är betald. Önskar du delbetala via Klarna så ange detta vid anmälan, då skickas en länk genom vilken du kan anmäla dig för delbetalning (OBS ej för de med

Dela detta evenemang

bottom of page