top of page
AdobeStock_79052115_edited.jpg

Fillers

Läs mer om alla behandlingar med fillers som vi erbjuder hos Dr. Gardell & Partners.

Vi arbetar endast med högkvalitativa fillers och vi säkerställer alltid att de

är godkända och CE-märkta. Alla våra medarbetare har kvalitet och säkerhet som ledord,

och vi har tydliga rutiner om vad som görs om något skulle gå fel. Vi erbjuder uppföljning

om resultatet inte blir som önskat. När du kommer som patient till oss kan du känna

dig säker på att vi kan hantera alla typer av situationer som kan uppstå.

All vår personal antingen legitimerade läkare eller sjuksköterskor, alla är utbildade i Sverige. 

scroll

Fillers 

Kindben

Här behandlas kindbenen med fillers, och syftet med behandlingen kan antingen vara att forma om ansiktet, eller att föryngra. Man väljer mellan 1 eller 2 ml. Behandlingen utförs med microcannula av säkerhetsskäl, denna metod innebär också minskad smärta och minskad risk för blåmärken.

Fillers

Midface

Här behandlas midface och syftet är främst att föryngra, resultatet blir mycket naturligt. Du väljer mellan 1 eller 2 ml. Behandlingen utförs med microcannula av säkerhetsskäl, denna metod innebär också minskad smärta och minskad risk för blåmärken.

Fillers Nasolabialveck

Här behandlas nasolabialvecken med fillers och syftet är oftast att ge ett lyft i detta område. Först bedöms du av läkare, ibland kan hem istället föreslå att man vill jobba med midface för att få ett lyft av nasolabialvecken, ibland en kombination av båda. Väljer man att behandla nasolabialvecken kan detta göras med lite olika strategier t.ex. avseende vilken hårdhet på fillern man använder. Microcannula används av säkerhetsskäl.

Fillers

Tinningar

Tinningar är ett ofta förbisett område men som kan ge en starkt uppfräschande effekt när denna behandlas med filler (förutsatt att man är insjunken här). Här används alltid microcannula av säkerhetsskäl då det är ett område med stora kärl. Liten risk för kraftigare blåmärke finns men behandlaren är alltid försiktig och därför är blåmärken ovanligt, risken ligger på ca. 2-3%. Blåmärken är inte farligt men kan ta ca 1-2 veckor innan det försvunnit helt. Oftast krävs 2 ml men man kan välja att börja med 1 ml och fylla på mer vid ett senare tillfälle.

Fillers

Haka

Haka är ett utmanande område där vi är mycket duktiga på att skapa ett jämnt och naturligt resultat. Utmaningen är att få ett runt och naturligt resultat som inte ser ut som en "witch chin". Detta uppnås bl.a. genom att inte göra hakan för spetsig och genom att "rama in den" på ett snyggt sätt. Cannula används alltid av säkerhetsskäl och detta minskar även risk för blåmärken. Vi rekommenderar att man fyller hakan med max 1ml åt gången då det annars kan bli kraftigare svullnad. 

Fillers

Näsa

Vi på Dr. Gardell & Partners är mycket duktiga på att utföra fillersbehandlingar av näsa. Man kan göra följande korrigeringar av näsa med fillers (beroende på vilka förutsättningar ens näsa har): Uträtning av näsrygg från profilen sett, uträtning av näsrygg sett framifrån (till viss del, alla näsor kan ej rätas ut helt), förstärkning av tippen eller förändring av dess form, lyft av tippen genom att injicera filler "bakom näsan". Vilket resultat som erhålls beror helt på patientens förutsättningar. Har man genomgått näsoperation kan detta kraftigt försvåra utförandet av behandling pga ärrvävnad. Man kan max fylla med 1 ml åt gången i näsa, oftast använder man lite mindre än så.

Fillers

Läppar

Behandling utförs med 0,5-1 ml åt gången. Här väljs teknik och metod utifrån patientens läppform, förekomst av tidigare filler och placering av denna osv. Man kan välja mellan olika metoder såsom microcannula, klassisk teknik, stapling samt Russian Lips. Din behandlare kommer att göra en bedömning om vilken metod som är bäst utifrån dina önskemål och förutsättningar. Har du gammal filler som migrerat utanför läppen kan behandlaren rekommendera att du tömmer denna först för att resultatet ska bli så naturligt och optimalt som möjligt. Samma gäller vid fillers om ansamlats i "blåsor" och "vallar" bakom läppen, dessa kan skjutas fram efter en läppbehandling och synas mer, i dessa fall bör de tas bort innan ny läppfiller genomförs. Risk för blåmärken finns om man väljer att behandla läpparna med vass nål. Bedövningssalva erbjuds. 

Filler

Tear trough

Detta är vår vanligaste behandling och den vi är absolut mest skickliga på. Vi använder en unik teknik som är delvis utvecklad av Dr. Rebecka Gardell där metoden anpassas och skräddarsys efter patientens anatomiska förutsättningar. Många andra använder samma teknik och metod oavsett patient, men just under ögonen är det viktigt att behandlingen är unikt utformad för varje individuell patient. Microcannula används för säkerhetsskäl ooh optimala resultat. Svullnad och blåmärken förekommer och varar ca 1-2 veckor. Behandling kan utföras med 1 eller 2 ml och behandlaren kommer att diskutera detta med dig innan. Ibland kan det vara svårt att avgöra om en patient behöver 1 eller 2 ml, då kan man behöva välja att börja med 1 ml och efter några veckor fylla med 1 ml till. Det finns en viss rabatt som utgår på behandling nummer 2 om man redan fylls med 1 ml. Detta erbjudande gäller i 3 månader efter första behandlingen.

Fillers

Jawline

Här används fillers för att förstärka käklinjen. Microcannula används. 1-3 ml fillers kan bli aktuellt åt gången. Än högre volymer kan bli aktuella hos män. Viss risk för blåmärken och svullnad finns, men detta är övergående. 

bottom of page