top of page
AdobeStock_316002364.jpeg

Trådlyft

scroll

Här kan du läsa om de olika typer av trådlyft vi erbjuder hos Dr. Gardell & Partners

Tjockare trådar "barbed" ansikte 

Här placeras 3 trådar per ansiktshalva. Lokalbedövning injiceras innan. Därefter görs ett ingångshål där trådarna förs in. Dessa är kopplade till icke-vassa kanyler vilket är mer skonsamt för vävnaden än trådar kopplade till vass nål. Efter att trådarna förts in kontrollerar man att de sitter på plats, därefter klipps de utstickande trådarna av och patienten får ett plåster över hålet. Ömhet i området är vanligt och minskar successivt under veckorna efter behandlingen. Trådarna skapar en främmande-kropp-reaktion i vävnaden vilket slutar i att "tunnlar" av kollagen bildas runt varje tråd. Detta skapar ett "drag" åt det håll åt vilket trådarna är placerade. Detta kan upplevas som ett lyft. Kollagenet bildas successivt 3-7 månader efter behandlingen, så effekten är gradvis. Då det finns en ca. 5% risk för infektion sätts förebyggande behandling med antibiotika in, denna tas i 3 dagar i samband med behandlingen.

Tjockare trådar "barbed" ögonbrynslyft

Här placeras 2-3 trådar i pannan ovanför varje ögonbryn. Ger ett visst lyft av ögonbrynen. Man gör ett ingångshål där trådarna förs in. Dessa är kopplade till icke-vassa kanyler vilket är mer skonsamt för vävnaden än trådar kopplade till vass nål. Efter att trådarna förts in kontrollerar man att de sitter på plats, därefter klipps de utstickande trådarna av och patienten får ett plåster över hålet. Ömhet i området är vanligt och minskar successivt under veckorna efter behandlingen. Trådarna skapar en främmande-kropp-reaktion i vävnaden vilket slutar i att "tunnlar" av kollagen bildas runt varje tråd. Detta skapar ett "drag" åt det håll åt vilket trådarna är placerade. Detta kan upplevas som ett lyft. Kollagenet bildas successivt 3-7 månader efter behandlingen, så effekten är gradvis. Då det finns en ca. 5% risk för infektion sätts förebyggande behandling med antibiotika in, denna tas i 3 dagar i samband med behandlingen.

Tunnare trådar

Denna behandling syftar främst till att stärka huden på mer ytligare nivåer. Här förs individuella nålar in under huden i det området som ska behandla. Följande områden kan behandlas: Panna, tinningar, under ögon, kind, nasolabialveck, hamsterpåsar, käklinje, hals, mage, bröst, lår och läppar. Till ögon och läppar används tunna trådar som är kopplade till trubbiga kanyler. Övriga områden behandlas med trådar som är kopplade till vassa nålar, vilket innebär att det finns risk för blåmärken. Lokalbedövning injiceras i området innan behandlingen. Trådarna skapar en främmande-kropp-reaktion i vävnaden vilket slutar i att "tunnlar" av kollagen bildas runt varje tråd. Detta skapar ett "drag" åt det håll åt vilket trådarna är placerade. Detta kan upplevas som ett lyft. Kollagenet bildas successivt 3-7 månader efter behandlingen, så effekten är gradvis. Ju fler trådar man sätter in, desto större effekt. 

bottom of page